Råtass på 40+

Det er lett(ere) å være råtass og nå sine hårete mål når du er ung, ikke har barn og kun har en liten leilighet du skal holde ren og ryddig. Bare deg selv å tenke på.

Saken er en ganske annen om du har tre (forholdsvis) små barn du skal oppdra og følge opp, et hus å rydde (og barn roter!), har passert 40 (og vel så det) og kroppen jobber imot deg 😉

Noen som ble provosert nå?

Husk, dette er ment som et skråblikk, betrakninger med glimt i øyet. No offense.

Alle perioder i livet har sine utfordringer. Det som er greia er vel at akkurat i den fasen av livet der barna er ganske små er det vanskelig å prioritere seg selv.

Man er sliten, kroppen forfaller, man føler seg enda mer sliten, man legger på seg noen kilo, man blir trøttere, føler seg ikke fresh, blir deppa av det. En ond sirkel!

Og tar du tak i problemet og fokuserer på deg selv er du egoistisk. Mener noen.

Da er du (i noens øyne) ikke lenger den selvoppofrende moren som uselvisk stiller opp for barna – og nedprioriterer egne behov og ønsker.

«Har du virkelig tid til å trene så mye? Jeg må hjelpe ungene med lekser og kjøre de til aktiviteter, jeg rekker iallefall ikke trene nå når de trenger meg hele tiden», er kommentarer man kan få.

Og da er det fristende å svare tilbake: Jeg trener mens ungene er på aktiviteter og etter at de er ferdig med leksene. Trening gjør meg til en blidere mor som har mer overskudd til barna. Og jeg er en bedre rollemodell.

Alt går dersom man har en positiv innstilling. Når du er 40+ og har barn og hus krever det bare litt mer innsats.

Konklusjon: Råtass kan du bli uansett alder.

Stå på!

(Innlegget ble publisert første gang i mars i fjor.)

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s