Målet er nådd, hva nå?

Du setter deg et mål. Du lykkes. Hurra!

Men etterpå opplever du ofte en nedtur. Når jubelbruset har lagt seg kan det være vanskelig å motivere seg til neste mål.

Kjenner du deg igjen?

I fjor var hovedmålet mitt Ecotrail Oslo 80 km. Men jeg er ingen rå og målrettet dame som kjører Helvetesuka a la Erik Bertrand Larssen og henger post-it-lapper med motiverende sitater rundt om i huset (gjør noen det, forresten? Her hadde nok bare kidsa revet de ned…)

Neida, målet mitt dukket opp veldig sånn tilfeldig langs veien. Litt sånn som det ofte er i livet. Iallefall i mitt 😉

Tingen var at noen løpevenner skulle til Kristiansand og løpe et terrengløp. Pyttsann, bare 60 km langt. Pyttsann, bare 2000 høydemetere. Oææææhh, jeg kan da ikke løpe så langt! Det vil si, det trodde jeg at jeg skulle klare. Det jeg gruet meg mest til var høydemeterne.

Da jeg klarte å gjennomføre KRS Ultra, som løpet heter, med om ikke bravur så iallefall med en viss stil og råtassfaktor (i og med at jeg var lengst ute av samtlige, hehe, en 13 timer lang løpetur er jo voksent.) så tenkte jeg at ok, nå har jeg gjort det. Kanskje 80 km under Ecotrail er innenfor rekkevidde da?

Og det pussige var at Ecotrail gikk lettere enn løpet i Kristiansand. Det kommer nok både av at Ecotrail har lettere terreng, færre høydemetere – og jeg var bedre forberedt.

22. april stiller jeg igjen på startstreken i KRS Ultra. Målet er å løpe på kortere tid, ikke løpe feil (4 feilløpinger i fjor!), og forsøke å ha en minst like fin tur som i fjor 🙂 Det siste er viktigst!

Jeg er påmeldt Ecotrail 45, men vi får se da – om jeg oppgraderer til 80. For det er jo slik: Enten må du sette deg et mål om å øke distansen, eller så må du forbedre tiden. Det er jo det som driver deg gjennom treningsåret.

Eller?

Innimellom kjenner jeg på at det kan være greit å ikke mase så mye om de der målene. Målene ligger jo så langt frem i tid. Hva med å fokusere på her og nå. Ikke stresse og mase for mye. Tenke at det årner sæ 🙂

For strengt tatt, folkens, det handler jo bare om løping. En hobby.

Livet inneholder jo en del andre ting.

Har jeg hørt.

God helg!

PS! Hvilke mål har du satt deg i 2017?

(Jeg har ett startnummer igjen til KRS Ultra som DU kan vinne! Du kan velge mellom 21 og 60 km. Startnummeret legger jeg ut i marka en gang i løpet av neste helg, følg med!)

Reklame

2 kommentarer om “Målet er nådd, hva nå?

  1. Klarer meg fint uten raskere målene. Målet mitt i år er å løpe litt mer jevnt. Ikke sinnsykt masse noen måneder og ingenting andre måneder.
    Derfor er målet mitt en 10K i uka og et halvmaraton i måneden.
    Noen blir løp løp med medalje. Andre blir treningsturer.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s