Løpe i skogen, I love it!

Jeg feiret bursdagen min i skogen denne uken. Jeg snørte på meg terrengsko og satte avgårde inn i Bærumsmarka. På veien skulle jeg oppleve møter med nye mennesker – og faktisk bare ett dyr.

Fiskelaustjern...
Fiskelaustjern…

Jeg vet ikke hvorfor jeg har løpt så lite i skogen tidligere. Det er kanskje fordi det er mindre tilgjengelig. Du må vite hvor du skal dra. Du må kjøre et stykke dit. Og du må finne veien tilbake til bilen, ikke minst 😉

Men etter Ecotrail Oslo ble jeg litt hektet på terrengløping.

Å løpe i skog og mark gir en ekstra dimensjon til løpinga, du får jo naturopplevelser til tusan der inne i bushen. Og jo villere natur jo flottere opplevelse.

Men det går ikke fort. På min siste tur brukte jeg nesten en time på 5 km! Jeg måtte gå både i oppoverbakkene og nedoverbakkene. Det regnet og var glatt og gjørmete. Og det var kvister og steiner overalt.

Det høljet ned absolutt hele tiden de knappe to timene jeg var ute og løp. Jeg fikk en liten ekstra dusj hver gang jeg støtte på en våt busk. Og grener fra trærne hang så lavt at jeg stadig fikk besøk i håret. Kanskje krøp det en liten edderkopp inn i hestehalen der? Nei, la oss ikke tenke på det.

Jeg møtte faktisk bare ett menneske på hele den 10 kilometer lange turen min. Han var ute på vandring, og bekledningen tydet på at dette hadde han gjort før – og at han ikke var typen som lot seg stoppe av regnet.

IMG_1952 IMG_1932 IMG_1927

Jeg bestemte meg tidlig for at dette var en tur der klokka bare skulle gå, at jeg ikke skulle stoppe den for hver fotopause. For de ble det en del av. Det var jo så mange flotte motiver overalt!

(Men da mannen min ringte fra jobbreise for å gratulere med dagen, da satte jeg klokka på pause… Og plasserte meg under et tre…)

Mobilen var pakket inn i plast, og det var nok lurt, for etterhvert var hele drikkebeltet klissvått. Og jeg var klissvåt. Og skoene var fulle av gjørme.

Vanligvis har jeg ganske bra stedssans, men jeg er absolutt ikke godt kjent i marka. Grunnen til at jeg tok sjansen på å bevege meg inn her litt før Bærums Verk, er at jeg har løpt her en gang tidligere.

Da løp Monique og jeg innom Markastua Nygård og delte en vaffel. Jeg var spent på om jeg ville finne stua denne gangen også, og sannelig – der dukket den opp.

Jeg kom på at at jeg (også denne gangen) hadde glemt kontanter. Men tenkte jeg bare skulle inn og varme meg litt. Da jeg kom inn ble jeg møtt av Christina (Grindheim Onsøyen) som jobber der onsdager. Lucky me, hun lot meg handle på krita – og satte seg ned og tok en kaffe sammen med meg. Etterhvert kom det to til og satte seg til bords, og rasten min ble atskillig lengre enn jeg hadde planlagt. Og veldig hyggelig.

Etter som praten gikk kom det frem at det var bursdagen min, og Christina formante at i dag skulle jeg bare kose meg og ikke stå på kjøkkenet og lage middag. Sterkt inspirert av min nye Facebook-venn (jeg sendte henne venneforespørsel da jeg kom hjem, som avtalt. Det er ikke nettilgang i Markastua Nygård 😉 tok jeg med kidsa ut for å spise. Og jeg unnet meg en kjapp tur innom fotpleieren som hadde fått en avbestilling. Yuppi!

IMG_1945
En fremmed er en venn du ennå ikke kjenner. Etter en kaffe og litt skravlings har vi funnet tonen.
IMG_1939
Markastua Nygård, åpent lørdag og søndag 11-15. Så er det sommerstengt til 10. august.

Da jeg løp tilbake til bilen (som var rundt 5 kilometer til), grep jeg meg i å være litt engstelig for å møte hoggorm. På markastua hadde jeg hørt at det var mange som kviet seg for å være ute i marka i regnet pga dette krypet. Jeg hadde ikke ofret det en tanke – før nå. Men det eneste dyret jeg så på hele turen var en svartsnegle 😉 Og den beveget seg knapt.

Nå må jeg tilbake på kafeen der ute i skogen for å betale gjelden min: 50 kroner for en kaffe og en vaffel. Siste åpningsdag før ferien er søndag. Så da blir det ny markatur, da. Det er bare å skrape gjørma av terrengskoene og slenge seg i bilen. Og kanskje ser jeg et rådyr denne gangen. De var observert rett i nærheten sist. Det hadde vært stas.

Og kanskje ser jeg deg? Da kan vi ta en kaffe sammen. Bare husk kontanter! 😉

IMG_1989
Mye oppover i starten. Neste gang tror jeg at jeg starter i andre enden 😉
IMG_1936
Vått, men flott 🙂
IMG_1967
Jubilerende trebarnsmor som akkurat er tilbake etter tre timer i skauen velger take-away 😉
IMG_1980
Og kidsa valgte maccern. Helt ok en gang iblant.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s