What to wear?

FullSizeRender (40)
Snart klart for årets første langløp!

Vi har alle vært der. Skapet er fullt, men vi har ingenting å ha på!

Nå er det imidlertid skoskapet som er fullt. Har x antall løpesko, men det store spørsmålet er: Hvilke skal jeg bruke??

Ikke akkurat ett av livets store spørsmål, kanskje, men viktig nok når man vil overleve 60 km i terreng uten å pådra seg skader og vondter.

——–

Ecotrail Oslos utdeling av Altra terrengsko kom som bestilt. Om bare fire dager skal jeg delta på et seks mil langt terrengløp i Kristiansand, KRS Ultra, og jeg trenger nye terrengsko. Sko som tåler turen. Jeg har jo x antall sko fra før, som sagt, men så var det dette med å finne det ultimate paret.

Når du melder deg på en av distansene i Ecotrail Oslo får du et par Altra Superior på kjøpet. (Har du ikke meldt deg på så gjør det NÅ!) Innkjøp av eventuelt nye sko tenkte jeg å vente med til jeg hadde fått testet ut disse. Så i går sto jeg først i køen for å hente skoene.

Jeg fant den rette størrelsen og var lykkelig over at Altra kan tilby damesko i størrelse hest 😉

———

I går hadde jeg hviledag etter søndagens langtur i Sørmarka med gode løpevenner, så skoene fikk vente til i dag. Men i dag var det klart for en liten testrunde rundt Lysakerelva. Det har regnet en god del i det siste, så det tok ganske nøyaktig tre minutter før skoene var fulle av gjørme. Nais. Men det er jo meningen de skal bli skitne, så det var bare å skvette videre.

Skoene var deilige å løpe i, syntes jeg. Jeg har ganske bred fot, og på den måten passer Altra foten min veldig bra med sin brede tåboks. Jeg gikk dessuten opp en størrelse i forhold til andre sko jeg har (Altra er små i størrelsen), og hadde dermed ekstra god plass – uten å skli rundt.

Terrenget rundt Lysakerelva har i grunnen det meste: Gjørme, stein, kvister – og litt trapper/plankebroer. Jeg fikk dermed testet skoene godt, selv om turen bare var på litt over 5 km. Jeg synes grepet var godt hele veien, og det som kjentes ekstra digg i forhold til Inov8-ene mine (tynne såler), var at jeg ikke kjente spisse steiner under skoene på samme måte. Den brede tåboksen gjør det imidlertid litt lettere å tryne synes jeg, altså snuble i steiner og kvist. Men løfter man foten slik man skal unngår man dette 😉

Mange mener denne modellen blir litt glatt på våte steiner og kvist. Jeg synes egentlig de satt veldig greit – i mitt tempo. Jeg løper ganske sakte, så da trenger man ikke like godt feste på et vis. Jeg suser ikke nedover fjellsida og trenger ikke at skoene er limt fast til underlaget 😉

Jeg kjente at man blir ganske raskt våt på beina, men det er jo egentlig en fordel at skoene ikke er så tette – da renner jo vannet raskt ut igjen også.

Alt i alt er jeg veldig positiv til denne skoen. Jeg er litt i tvil om dempingen er god nok for å klare 60 km, der det også er en del grusvei og litt asfalt på lørdagens løp. Det vil si om føttene mine klarer det.

Men jeg starter trolig med disse skoene, og har eventuelt med et annet par i droppbaggen slik at jeg kan bytte underveis. Har aldri følt behov for å bytte sko underveis i løp før, og det er noe med det å ta av seg på beina når man er våt og møkkete. Det er kanskje best å bare la de få være i fred til de skal i dusjen 😉 Men vi får se. Greit å ha muligheten iallefall.

Kort oppsummert: Deilig god plass til pailabbene, god løpsfølelse og god lufting. Noe bred tåboks kan gjøre deg til snublefot (men det er ikke sikkert det er skoenes skyld). Og fargen er FRESH 😉

FullSizeRender (43)
Vår i luften!
FullSizeRender (41)
Godt grep 🙂

Har du ikke meldt deg på Ecotrail bør du gjøre det nå! Du kan velge mellom 18, 30, 45 og 80 km. Eller 18 km nordic walking (stavgang). Alle distanser gir gratis sko! What a deal!

Løp og kjøp! Og ha en strålende tirsdag!

Jeg skal straks ut og pushe min løpegruppe lavterskel. Men ikke i nyskoene. De ligger til tørk på vaskerommet etter dagens utflukt 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s