Lave skuldre og happyfeeling

20180726_133207.jpg

I sommer har jeg løpt mye mindre enn jeg pleier. Betyr det at jeg har tilbragt hele ferien i hengekøya? Og latt sofagrisen få vokse seg stor og sterk? Åneida, da kjenner du ikke Maratonmamma – og hennes familie 😉

Denne ferien har vi nemlig gått på særdeles mange fjellturer: Gaustatoppen, Blefjell, og lokale topper i Telemark og i Nord-Norge. I løpet av en uke på Hamarøy i Nordland var vi på turer HVER dag! Unntatt den ene dagen hvor vi var på fisketur i båt 😉

Fjellturer er vel ikke helt det samme som løping, men innimellom løp vi da også litt på fjellet. Og det å traske oppover – og sanke høydemetere – er slett ikke dum løpetrening.

Restitusjonen går dessuten lettere. Du trenger ikke særlig mye hvile etter en fjelltur, men en langtur i løpeskoene krever litt pause før du tar en ny. I alle fall om du vil unngå skader.

I tillegg er det variert trening. Og det er lettere å få med hele familien på fjelltur enn en del andre aktiviteter. I alle fall i min familie 🙂 Kidsa maste om ny tur før vi hadde fått av oss skoene. Det er jo bare så gøy, og det gjelder å slå til før de blir lei 😉

Fjellturer er gull også på grunn av opplagte bonuser som utsikt, frisk luft – og oppstrammende effekt på bakpartiet 😉

Jeg skulle jo egentlig kjøre et knallhardt oppkjøringsprogram i sommer, mot Meråker Mountain Challenge 4. august. Som dere leste i forrige blogginnlegg så feiga jeg ut. Dermed ble det lave skuldre i sommer, og kvalitetstid med familien.

Men jeg trenger fortsatt et ultraløp til. To, faktisk! For å få det berømmelige merket på Ultrafatet. Viktig å ikke bryte statistikken her, altså! 😉 Så dermed er jeg påmeldt Hof Toppers 46 km nå på lørdag. I overimorgen! Og har jeg løpt særlig mange langturer i det siste? Næsjda. Men får satse på at fjellgeita kommer seg opp knausene så godt det lar seg gjøre 😉 Og rekker jeg boksekampen med Frank Løke etter målgang blir det bonus, hahaha.

Tredje og siste ultraløp ligger an til å bli ett av canonball-ultraløpene på Jevnaker, du har løp oppkalt etter storheter som Therese Falk, Ragnar Nygård og Olav Engen. Ett av de skal jeg naile, men usikker på hvilken av dem det blir. Må se litt på logistikken i heimen.

Men alle løpeturer kan jo ikke være ultralange, så har meldt meg på en del kortere løp utover høsten også. Gleder meg!

Hva er dine løpeplaner i høst? Legg gjerne igjen en kommentar på bloggen.

Ha en superduper torsdag!

Vi sees nok på et løp før eller senere 😉

PS! Følg meg gjerne på Instagram eller Facebook!

 

20180808_204104

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s