Ribbemaraton i lystig lag

Kan man løpe maraton uten å blogge om det i etterkant?! Nei, det går jo ikke an! 😉

Så her kommer racereport, om enn noe sent.

Tredje juledag løp jeg nemlig Løplabbets Ribbemaraton for 5. året på rad! Løpet går fra Sandvika til Ski, og det er omtrent like langt som en maraton – og vel så det (fikk 42,8 km på klokka i år.)

Første halvdel hadde jeg følge av Hege og Trine, som begge løp distansen for første gang. Vi skavlet og lo frem til Oslo sentrum, da begynte stigningen opp mot Ekeberg. Der syntes vi at det måtte være lov til å gå. Men da fotografen hoppet frem fra buskene måtte vi selvsagt løpe til ære for ham 😉

Etterhvert syntes nok debutantene at veteranen var litt treig av seg, så cirka halvveis fant vi hvert vårt tempo og kom oss til Ski uten hverandre. Noen ganger kan det være greit å løpe sammen med andre. Men dersom man har ulikt tempo kan det være bedre å kjøre i sin egen rytme, da blir det en bedre opplevelse for alle 🙂

Begge debutantene fullførte med glans – gratulerer!!

Jeg hadde trent særdeles lite i hele desember, og følte derfor at jeg måtte ta det rolig på årets tur. Jeg ble matforgiftet 1. desember, og det satt i kroppen i over en uke – og det tok egentlig et par-tre uker før magen var helt ok igjen. I tillegg fikk jeg en kraftig forkjølelse med leddsmerter og feber omtrent samtidig som mageinfeksjonen slapp taket. Ikke den beste oppladningen. I desember hadde jeg bare trent noen få økter før 27. desember, men følte meg fin på selve dagen. Og jeg hadde løpt hver dag i hele oktober og november, så hadde kontinuitet innabords 😉 Så da tenkte jeg at jeg får ta det som det kommer.

Og dette er et løp der de fleste ikke har så mange ambisjoner. Det er en rolig langtur i romjula, liksom.

Jeg hadde dessuten 5 års-jubileum på løpet i år, og kunne ikke droppe start i selveste jubileumsåret 😉

Turen gikk greit også i år. Jeg tok det ganske rolig, stoppet og spiste og drakk litt på alle matstasjonene. Er viktig å kose seg 😉 Da jeg kom frem til den siste biten mot Ski storsenter gønna jeg på ned bakkene mot sentrum. Huhei, hvor det går! Deilig å ha litt futt igjen i beina 🙂

Inne på Løplabbet er det mange svette og blide løpere. Jeg spiser boller og drikker cola – og hurra! – får massasje på leggene av en Z-roller (massasjerulle).

Tenker du på å debutere på maraton anbefaler jeg Løplabbets maratonkarusell, som består av fire ulike løp. Min favoritt er Ribbemaraton, men de andre er sikkert også superfine. Her blir du tatt vare på av baktroppen, dersom du ønsker det. Og du blir tatt godt imot i mål. På dette løpet er det ingen som har pakket ned målområdet før alle er trygt i havn.

Løpene arrangeres av Løplabbet-butikkene i Sandvika, Ski og Drammen – med butikksjef Geir Frykholm i Sandvika i spissen. Frykholm har mye av æren for at jeg ble gira på langløping etter maratondebut i hans baktropp i 2013 🙂 Jeg digger løpsarrangører som har fokus på baktroppen og skilpaddene. Love it!

Dagene etter Ribbemaraton tok jeg det noe rolig, men følte ikke så voldsomt behov for å restituere. Så i dag måtte jeg minne meg selv på at det faktisk bare er to uker siden jeg løp. Ganske fint å kjenne på at jeg ikke ble helt utladet etterpå, noe som kan hende (meg, i alle fall) etter lange løp.

Tenker du på å delta i et maraton i år? I så fall hvilket? Gleder meg til å høre!

Ha en superduper dag!

Jeg skal ut om et par timer og trene med løpegruppa mi. Det blir gøy!

Ha en fin kveld!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s