Vil du være med så heng på

Planen var like enkel som den var umulig: Heng på Norges raskeste ultraløper så lenge du klarer.

Jeg hadde selvinnsikt nok til å på forhånd anslå at jeg ville klare rundt 200 meter. Og jepps, det ble kanskje maks 300. Meter, altså. Og vi skulle løpe 50 kilometer. Hm…

Bjørn Tore Kronen Taranger hadde sist lørdag invitert 24 løpere til å delta på en litt uvanlig treningsøkt. I samarbeid med Jaybird og Elkjøp hadde råtassen fra Bergen lagt opp en løype med ganske mange høydemetere rundt om i Oslo. Alle som deltok fikk Jaybird hodetelefoner (yay, much needed!) og mye moro med på kjøpet.

Som sagt så løp Taranger fra meg rimelig kjapt. Rolig oppvarming for ham er sluttspurt for meg 😉 Så Torunn Brandvold (medblogger på Runners World) og jeg fant ut at «pytt, la dem løpe. Vi skilpadder ruler baktroppen».

Jeg synes det er helt kurant å bli fraløpt av alle så lenge jeg vet at det er opplegget. At ingen har lovet å løpe helt bakerst, mener jeg. For å sikre at alle er med. Jeg kan godt løpe bakerst 😉

Som tenkt så gjort. Torunn og jeg løp i eget tempo, la etter hvert en plan om å kutte deler av løypa for å kunne løpe mest mulig sammen med de andre og samtidig rekke Elkjøp-butikken på GlasMagasinet før de stengte. Der var bagen til Torunn og «mål».

Mitt mål med turen var å ha det gøy og få en rolig langtur. Torunns mål var å perse på distanse. Da landet vi på at det gikk an å få til alle tre på en gang 🙂

Arrangementet fungerte mye som et løp ved at en følgebil kjørte rundt og serverte oss drikke og snacks flere steder langs ruta.Vi fikk i oss litt vann ved Frysja, og da vi kom til Sognsvann vanket det både cola og sjokolade. O lykke!

Idet vi står der og skravler med servicekara så freser Bjørn Tore forbi med tre løpere på hjul. Det vil si, det var syklisten foran som var på hjul 😉 De rappa med seg ei flaske i farta, og vi så bare fartsstripa etter kvartetten. Jeg rakk å ta bilde av dem idet de suste forbi, og følte meg som nyhetsjournalist igjen. Jeg fikk tatt et bilde med ganske bra nyhetsverdi 🙂

Torunn og jeg løper videre mot byen, og skulle noe senere støte på en del utfordringer på orienteringsfronten. Kartet måtte opp utallige ganger, og vi ble enige om at vi trenger kursing. I Forskningsparken og på Vinderen ble det litt klabb og babb, men aldri så godt at det ikke er godt for noe: All frem og tilbake-løpinga ga oss noen kilometer ekstra 😉

I Frognerparken møtte vi først Even (Nedberg) og så Neil (Dryland). De stusset jo litt over at vi lå foran dem i løypa, men skjønte raskt at vi hadde «juksa litt på førehand» 😉 Neil hadde vunnet deltakelse på eventet gjennom Runners World og tok 50 km på strak arm. Seffern.

Da vi kom til Skøyen kunne Torunn konstatere at hun hadde løpt så langt som hun aldri hadde gjort før! Hurra! Vi hoiet og lo, dette var utrolig gøy!

Så var det å komme seg inn til byen. Vi visste at det ventet cola og barer til oss et par hundre meter fra båthavna på Bygdøy, men vi valgte å ta straka vegen mot sentrum.

Vi møtte en del forundrede blikk da vi klemte og ga highfive utenfor GlasMagasinet midt i lørdagsshoppinga. Men who cares? Torunn hadde løpt nesten tre mil, og jeg hadde fått en herlig langtur. Og en real dose løpeglede og happyfeeling. Og nye Jaybirds! Kan det bli bedre enn det?

Det måtte i så fall være å klare å henge på ryggen til Taranger litt lengre enn 300 meter 😉 Neste gang….

#spons #Jaybird #Elkjøp

20171014_105314

20171014_154023

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s