Hold ut mer enn 3 km!

img_1555

Du trodde kanskje det er sånn at jeg alltid flyr ut av døra og lett på tå, og elsker løpeturen fra første stund.

Det er nok ikke slik. Og det kan kanskje være en trøst for noen av dere.

Det er tungt for de aller fleste i starten av løpeturen. Man er kald og stiv i kroppen, og det går ofte litt trått. Ikke alltid, men overraskende ofte. Også for de av oss som digger å løpe.

Så trikset er å holde ut. Gjennom den første kilometeren, gjennom den andre. Og gjennom den tredje. Og så… litt til!

For det er først etter at du er kommet igang at endorfinene og godfølelsen begynner å komme på banen. Det er sikkert forskjellig hvor lang tid man trenger på «å varmes opp», men jeg opplever at det går lettere etter 4-5 km.

Så det er dessverre slik at mange nybegynnere og motvillige løpere ofte gir seg for raskt. Min påstand er: DET ER IKKE SÅ RART AT DU HATER LØPING DERSOM DU ALDRI LØPER LENGER ENN 2-3 KM!

For det tar litt tid før pusten stabiliserer seg, du blir varm i muskulaturen og finner rytmen. Så min utfordring til deg er: LØP LITT LENGER! Iallefall mer enn 3 km 🙂

Prøv det, og se hva som skjer!

Og jeg hadde satt veldig pris på om du postet en kommentar på boggen om hvordan det gikk 😉

Lykke til!

4 kommentarer om “Hold ut mer enn 3 km!

 1. Det kan jeg si meg helt enig i😀 Selv pleier smilet å komme sånn rett etter 5km, og det blir bedre og bedre per km etter det😀

  Liker

 2. Jeg er nokså nybegynner på dette med løping, men jeg blir jo så glad av det. Synes likevel det er skikkelig tungt, men nå skjønner jeg jo at jeg må løpe lenger 🙂 Har ofte gitt opp etter ett par kilometer, og har akkurat lært meg at farta må ned (selv om det kan være flaut å bli forbigått av andre) 🙂 . Løp 5 km på asfalt for første gang har om dagen, og jaggu ble det ikke enklere på slutten enn det jeg hadde trodd på forhånd.

  Takk for en inspirerende blogg! Jeg lærer, og øver, og forhåpentligvis tar jeg mila i Oslo i september med et smil. Springende hele veien – det er første mål.

  Liker

  1. Så bra! Ja, jeg synes det er dumt at mange gir seg for tidlig. Mange trenger lang tid på å bli varm, og for de aller fleste er det tøft de to-tre første km. Før man kommer inn i rytmen. Bra at du har klart å pushe deg til å løpe lengre! Stå på!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s