Velg dine (løpe)venner

Hva gjør du hvis ingen av dine venner løper?

A) Finner deg nye venner.

B) Prøver å omvende vennene til å bli løpere.

C) Er kreativ og får til løping likevel.

(Svaret kommer snart!)

Problemstillingen hører jeg ofte, og jeg har også kjent på den selv. For noen er det rett og slett slik at de ikke rekker å trene dersom de også skal treffe vennene sine. De føler seg tvunget til å velge en av delene.

Så til svaret på quizen. Det er jo mulig å gå for A), men det er jo veldig drastisk, da! Du trenger ikke dumpe de gamle, men finn deg nye løpevenner! Da får du også en større variasjon i type venner, og det er alltid positivt.

B) er jo utvilsomt den beste løsningen. Du får løpt sammen med vennene dine, og tenk så bra det er for folkehelsen! 🙂 Men ikke alle kan eller vil løpe, så da må vi gå for C)

Altså, la oss være kreative! Finn løsninger! Se muligheter!

Eller som guttungen min sa: Du kan jo bare løpe alene 😉

Her er noen forslag til scenarioer:

  1. Du skal treffe en venn for å ta en kaffe. Du foreslår en kafe som ligger et passende antall km unna heimen, og løper enten til eller fra kafeen. Det letteste er å løpe til, bare pass på å ha en ren trøye i løpesekken slik at du ikke fryser. Og har du plass til en lett boblejakke er det gull når du skal hjem igjen. Løpe hjem går også, bare pass på at du ikke har spist for tung lunsj rett før 😉
  2. Vennene dine skal ha fest og du hadde egentlig tenkt å dra ut på løpetur morgenen etter, det er bare da du har mulighet. Da drar du tidlig på festen, er der og hjelper til og får snakket godt med vertinnen. Så drikker du lite på festen, men har det gøy åkke som med vann i glasset etter midnatt. Og du dropper (selvsagt) nachspiel eller tur på byen.
  3. Vennene skal ha pizzakveld, og noen vil på kino. Du foreslår heller å ta en gåtur med sekk inn i marka. Tar med pølser, kakao og sjokolade – og sitteunderlag. Ta på hodelykt eller gå en tur i dagslys i helgen istedet. Magisk! Eller skvis inn løpetur før pizzaen 😉

Andre forslag?

Uansett hva du gjør må du ikke droppe treninga for å treffe venner! Du må tenke at det at du trener inspirerer dem, og at de kanskje en dag vil bli med deg – noen trenger bare å modnes 🙂

Ikke alle kan løpe, men de aller, aller fleste kan gjøre NOE ut fra sine forutsetninger. Det gjelder bare å legge lista lavt og se mulighetene.

Lykke til med å pleie både løpevenner og ikke-løpende venner 😉 Ha en fin adventstid!

img_7851
Mange gode løpevenner på ett sted: Tren For Livet under KK-mila 2016. Team spirit!
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s