Eventyrsløping i nord

IMG_6220

Utforsk en ny sti, gå til toppen av et fjell du ikke har vært på før, ta turen litt som den kommer. Dra på eventyrsløpings.

Ferie. Tid til å lese bøker (om løping. Seff.), tid til å løpe.

Jeg leste nettopp ut Rune Larssons bok «Løpeglede» der et kapittel handler om nettopp eventyrsløping. Det handler om å ta turen litt sånn etter innfallsmetoden: Ta en tur der du ikke før har vært, eller sett sammen en rute av kjent og ukjent terreng. Løp utenfor stien eller veien dersom du blir fristet til å ta en annen vei som ser fin ut.

Ta med mat, badetøy og litt ekstra klær i en løpesekk. Løp en stund, ta et bad (sommerstid), spis litt – sov litt – og løp videre. Larsson skriver i boken at han ikke forstår hvorfor ikke flere tar slike ferier. Løpeferier. Eventyrsløping.

Jeg forstår heller ikke hvorfor flere ikke drar på løpeferie 😉 Vi vet jo at stadig flere løper fra hytte til hytte på Hardangervidda. Men likevel. Men eventyrsløping kan jo også være en kortere tur. Jeg ble så inspirert av boken at jeg tenkte å dra ut på noen eventyr selv.

IMG_6647 IMG_6634

På ferie i Nord-Norge er det flust av turmuligheter. Og du har stien helt for deg selv. Nesten.

I Harstad løp jeg på sti og møtte elg, spiste matpakke ute – og snakket litt med et par sauer jeg traff på. På Hamarøy fant jeg søkkvåte myrer, multebær og hester – og så faktisk en håndfull antall ørner!

På eventyrsløping er det opplevelsen som betyr mest, og antall kilometer blir mindre viktig. Treningseffekten er likevel god, i og med at det gjerne blir mange høydemetere – og ulendt terreng.

Så gjør løpeturen til et eventyr! Det er ikke så mye som skal til:

  1. Pakk sekken for en litt lengre tur: Ta med matpakke, drikke og en jakke/buff e.l.
  2. Finn ruten på forhånd, eller utforsk ukjente stier. Spør lokalkjente – ofte er stiene dårlig merket.
  3. Ha fulladet mobil slik at du kan gi beskjed dersom du må bli hentet e.l.
  4. Planlegg lengden på turen underveis (det er ingen skam å snu), eller bestem deg for lengde på forhånd – men vær åpen for å endre planen dersom feks. terrenget er tøffere enn du hadde trodd.
  5. La beina fly, la tankene fly – kos deg!

Har DU vært på eventyrsløping i sommer?

IMG_6621 IMG_6572 IMG_6361 IMG_6351

IMG_6346 IMG_6665

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s