Ecotrail 80 km – 8 dager igjen!

Ooooææææhhhh, bare 8 dager til Ecotrail Oslo.

Jeg kliner til og stiller til start på 80 km.

Det får bære eller briste 😉

***

I ukene før løpet har jeg løpt hele traseen to ganger – fordelt på fire treningsturer. Det hjelper veldig på å kjenne løypa. Iallefall for en kontrollfrik som meg. Når du vet hva som kommer takler du det bedre.

Her er beskrivelse av de første 35 km på Ecotrail Oslo. Denne delen av løypa er det kun deltakerne på 80 km som løper.

***

0-35 km

Første langtur tok løpevenninne Line og jeg fatt på første del av 80 km-traseen. Her er det start ved Vaterlandsparken, så da startet vi der. Vi følger GPS-spor på pulsklokka (skal blogge om det også), og setter igang.

Vaterlandsparken-Nydalen: De første 12 kilometerne er asfalt, og etterhvert grusvei. Vi følger Akerselva opp hele veien til Nydalen – og deretter mot Maridalsvannet. Det går først svakt oppover, på asfalt. Vi går i de verste bakkene. Dette er et parti der iallefall jeg kommer til å ta det rolig. Du skal ta det rolig i starten, tenker jeg. Både fordi det er tidlig på morran, og det er tidlig i løpet. Og det er mye oppover.

IMG_2638
Nydalen
IMG_2639
Akerselva

Nydalen-Maridalsvannet: Så kommer vi til Nydalen, og der starter grusveien opp mot Maridalsvannet. Her var det litt vanskelig å finne rett vei, men vi fant da frem etterhvert. På løpsdagen er det garantert så godt merket at det ikke er et problem. Ved drikkevann-anlegget går løypa inn på en liten snutt blåsti, og deretter et langt strekke med grusveier rundt vannet (men høyt over).

IMG_2640
På vei inn i Maridalen.

Dette er et flott område, der du i perioder har fantastisk utsikt mot Maridalsvannet, og andre perioder er mer inne i skauen. Det går litt opp og ned, men mest flatt og nedover.

IMG_2641
Maridalsvannet

Maridalen: Du passerer Sander Gård, og følger Greveveien. Denne strekningen har noe asfalt.

På treningsturen begynner det å snø tett her, så denne strekningen ble en utfordring 😉 Men det er flatt og greit.

IMG_2214
Det snør! (Uka etter løp jeg samme sted i T-skjorte!)

FullSizeRender (51)

Ved Maridalen skole starter klatringen. Her er det bare å stoppe skravlingen, for du trenger den pusten du har 😉 Det går opp, opp, opp. Når du nærmer deg toppen: Ta deg tid, snu deg og se utsikten. Da skjønner du hvor høyt oppe du er.

IMG_2653 (1)
Stigning opp mot Fagervann

Maridalen-Fagervann: Etterhvert flater det mer ut og du nærmer deg Fagervann og Hønefoten. Jeg fant aldri helt ut hvor Hønefoten var, om det var før eller etter Fagervann. Dette er betegnet som det mest tekniske stipartiet. Men det er ikke slik at dette området stikker seg særlig ut som et vanskelig område. Det er kanskje fordi jeg løp KRS Ultra for noen uker siden i ganske krevende terreng 😉

Ved Fagervann tar vi en liten drikkepause. Og vi må ta noen bilder. Det er flott her! Vi møter også en lokal løper som blir ganske imponerte når han hører at vi skal løpe 80 km. Han holder seg til max halvmaraton. Så rimelig høye i hatten løper vi videre. Og her går det i et ganske greit sig frem til Kamphaug.

IMG_2654
Fagervann

Fagervann-Sognsvann: Etterhvert kommer du ut av stiene og inn på grusvei. Du skal i retning Skjærsjøen, og etterhvert mot Sognsvann. Dette er en veldig lettløpt del av løypa, men beina kan bli tunge på grusveiene etter alle kilometerne inne i marka.

IMG_2662
Fra brua ved Skjærsjøen

Sognsvann-Holmenkollen: Fra Sognsvann følger du veien mot Vettakollen, passerer Båntjern, og drar videre mot Frognerseteren – og Holmenkollen.

Denne delen av løypa likte jeg godt, spesielt fra Vettakollen mot Frognerseteren. Du følger blåsti, og det er idyllisk. Og de gangene jeg har løpt der: Nesten folketomt.

Vær obs på at det er en ganske drøy stigning rett før Frognerseteren. Da gjelder det å tenke positivt: På toppen her blir det MAT! For det er jo som kjent drikke- og matstasjon på Holmenkollen. Og for oss som løper 80 km har vi jo da «bare» 45 km igjen.

IMG_2667
Stigning opp mot Frognerseteren. Hold ut, snart drikkestasjon nå 😉

Jo mer jeg tenker på ruta, jo mer gleder jeg meg. Og jeg gleder meg til å ta flere treningsturer i dette området. Men det blir nok over sommeren, tenker jeg 😉

Ha ei fin pinsehelg!

IMG_2220
Line og jeg koser oss på langtur 🙂
Reklame

En kommentar om “Ecotrail 80 km – 8 dager igjen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s