Løpe hele natta

IMG_3601
Fra ett av mine ultraintervall i nord i fjor sommer. Lyst hele natta.

I natt skal jeg gjøre noe som er såpass vilt at jeg nesten ikke tør å fortelle om det. Iallefall ikke til mine ikke-løpende venner.

Hehe, det gikk akkurat opp for meg at det var en ganske pirrende inngang på blogginnlegget.

Men altså, dette dreier seg om en utfordring. En ultrachallenge.

Run with love heter årets utgave. Tidligere het det «En mil var tredje timme». Det er et arrangement dratt igang av et svensk ultraløperpar som kaller seg Pace on Earth. De inviterer til eventet på Facebook, og her deltar man virtuelt. Du kan løpe, gå, sykle, svømme, gjøre yoga, hva som helst – i intervaller hver tredje time. Du kan gjøre så mange intervall du vil, alle er velkommen til å være med.

Nå tenker nok de mest skeptiske «Hvorfor løpe på natta? Hva er vitsen med det da?»

Jeg må innrømme at jeg i svake øyeblikk har tenkt det samme selv 😉 Men jeg har deltatt i challgengen tre ganger tidligere (de kjører denne runden tre ganger i året), og jeg har alltid hoppet over natta. Det vil si jeg har løpt et intervall rundt midnatt eller litt før, og så har jeg sovet og fortsatt dagen etter. Dermed har jeg ikke gjort det skikkelig.

I natt skal vi gjøre det skikkelig.

Jeg løper sammen med en venninne, og vi starter ved midnatt. Så løper vi kl. 03, kl. 06 og det siste kl. 09. Det blir fire mil. Egentlig fortsetter utfordringen slik at du skal løpe fire mil til fordelt på intervaller som starter lørdag kl. 12, 15, 18 og 21. Men vi tar ikke alle åtte. Ikke denne gangen.

I fjor sommer tok jeg fem intervaller, så sånn sett burde disse fire gå greit. Men det er jo noe annet å løpe på natta. Og det å spise mellom øktene når kroppen egentlig bare vil sove, det kan bli en utfordring. Men utfordringer er som kjent til å overvinnes, så dette tar vi fatt på med oppbrettede ermer og hodet fylt av pågangsmot. Det hjelper dessuten å være to – og vi har en stor pose smågodt 😉

Dersom du er like gal som oss og vurderer denne challengen, finner du all info HER. Her følger alle hverandre, sender oppmuntringer og peptalk – og det er en konkurranse knyttet til hvert intervall.

Og til dere andre som planlegger å få en god natts søvn i natt. Dere aner ikke hvor mye moro dere går glipp av 😉

Sov godt!

De gærne har det godt!

Run With Love 🙂

Les også gjerne mine tidligere blogginnlegg om temaet, som du finner her i «En Mil Hver Tredje Time» og «Fem mil på en (ferie)dag»

IMG_3580
Stemningsbilde fra et ultraintervall i fjor sommer. På Hamarøy i Nordland.

 

 

2 kommentarer om “Løpe hele natta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s