Råtass eller 40-årskrisa?

IMG_9077

Du er så RÅÅÅÅÅ! Du er råtass, assa! Wow, du er sprek!

Oh jess. That’s me.

Jeg tar det til meg, men det er jo kvalmt. Selvdigging på høyt nivå. Og slikt vil  vi ikke ha noe av i Janteland.

Men come on, folkens, vi som orker å rikke oss ut av sofaen opptil flere ganger i uka og kverker sofagrisen bigtime ER jo ganske spreke, da!

Og, neida, du trenger ikke løpe flere mil i uka for å defineres som en råtass. Spør du meg.

Alt er relativt, alle har sine egne mål og forutsetninger – men de aller fleste kan mobilisere vilje og pågangsmot. Noen klarer det utroligste tross tøffe forutsetninger. Og andre ligger på sofaen til tross for at det meste ligger til rette for at de skal bli hakket mer atletisk.

—-

Jeg husker følelsen i kroppen FØR jeg startet med løping. Ikke hver dag og ikke hele tiden, men ofte følte jeg meg DVASK, SLAPP og LAT.

Nå kan jeg gjerne kjenne litt på det samme av og til, men det er noe helt annet å være slapp etter en løpetur. Det er sånn god-slapp, en digg følelse av å ha brukt kroppen. Du er sliten, men på en deilig måte.

Sikkert ganske likt som anleggs- og skogsarbeidere har det, innbiller jeg meg. Folk som har et fysisk arbeid.

Jeg føler meg ikke spesielt RÅ, men kan føle meg stolt når jeg har fullført et langt og tøft løp som jeg har vært litt spent overfor på forhånd. Jeg kan kjenne meg frisk og sterk underveis på løpeturen, men jeg står ikke og slår meg på brystet og roper ut i natten hvor rå jeg er. Der går grensen, liksom 😉

Løpingen gir meg overskudd og glede. Så når noen tror jeg startet å løpe som en del av 40-årskrisa eller begynnende samlivsproblemer (seiglivede myter der ute) så må jeg avkrefte det.

Jeg oppdaget løpingen i godt voksen alder, men jeg har da løpt tidligere. Men det passet å bli en løper nå. Jeg hadde lyst og tid – og jeg digger det! Anbefales varmt!

Bare noen tanker om det stadig voksende råtass-fokuset der ute – tanker som kom til meg underveis på dagens løpetur. Det er en annen fin ting med løping, man får ro til å tenke 🙂

Ha en fin uke!

Har du noen tanker om råskapen blant oss, så post gjerne en kommentar.

Og er du på Instagram så bruk hashtaggen #kverksofagrisen 😉

IMG_9086

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s