Kom i gang – og fortsett

Dørstokkmila. Vi har alle et forhold til den.

Enkelte dager er den bare for høy, sofaen kaller deg med magisk kraft. Og du blir liggende.

Andre dager klarer du å komme deg over kanten, ut døra – og hey, det er magiske krefter igang her også! Ingen har vel noensinne angret på at de kom seg på trening? Har du?

Når du først er i gang er det deilig å bruke kroppen, kjenne at du lever. Vi er jo skapt for bevegelse, så her frigjøres endorfiner og kroppen din jubler – dette har den godt av 🙂

Men det kan være tungt å komme igang. Nå på nyåret skal «alle» trene, og det vrimler av tips overalt – og slankekurer.

Det beste er å holde koken jevnt og trutt gjennom hele året, og her er noen tips til hvordan du skal få til det.

  1. Finn treningsgleden. Klarer du å LIKE treningen er du kommet langt. Er det bare vondt og hardt må du teste ut ulike treningsformer til du finner noe du liker. Kanskje trenger du ikke trene like hardt hver gang, heller. Ta en yogatime, finn din indre ro. Eller gønn på på en intervalltime på mølla. Det er mange muligheter der ute.
  2. En treningsavtale med en venn kan hjelpe deg til å ha det mer gøy på trening – mens du holder på. Dere kan for eksempel ta en løpetur sammen, eller trene sammen – og ta en kaffe etterpå.
  3. Pulsklokke, treningsapper og treningsdagbok kan motivere deg til å trene – og pushe deg selv. Her sjekker du resultater, du kan sette deg mål – og har du planlagt ukens økter er det lettere å komme seg avgårde.

Mange klarer fint å ta sats i januar og starte treningen. Det er færre som lykkes i å bake treningen inn i den faste hverdagsrutinen  – og trene året rundt.

Prøv å bli en av de som klarer det!

Sett deg målet «i 2016 skal jeg trene fast. Det vil si to dager i uken (eller mer)». Dersom målet ditt er «i 2016 skal jeg trene mer» blir det for upresist. Du må bestemme deg for hvor mange økter i uka, planlegge hva du skal trene, når du skal trene osv. Det trenger ikke være så avansert, men du vet hvordan det er – du skriver handleliste før du skal i butikken, «to do»-lister på jobben osv.

Legg en plan på søndag eller mandag for uken som kommer. Det er lov å endre på planene, men har du et utgangspunkt har du gjort en avtale med deg selv om at du skal trene f.eks tirsdag og torsdag. Dukker det opp noe som gjør at du ikke får trent tirsdag, trener du onsdag og fredag istedet. For eksempel. Finn løsninger! Tenk at treningen er noe du må prioritere. At det er noe du gjør for at du skal føle deg bra.

Lykke til!

Er du på Instagram så legg gjerne ut bilder med hashtaggen #kverksofagrisen

Vil du følge meg på Facebook ser du siden min her.

FullSizeRender (22)

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s