Løp fra misunnelsen

FullSizeRender (21)

De fleste tilbakemeldinger og kommentarer er positive, for all del. Men alle vi som løper har vel møtt en god del skepsis, misunnelse og oppgitthet.

Du har de som synes det høres altfor slitsomt ut: «Hvorfor gidder du å løpe så mye? Hvorfor løper du så langt? Jeg løper maks tre kilometer og synes det er nok!»

I denne gruppa er det også en god del som er imponerte, altså! De bare orker ikke selv.

Så har du de som er bekymret for helsen din, velmenende eller ei: «Blir du ikke skadet? Er det bra for kroppen? Jeg har hørt at du kan få hjerteinfarkt av å trene for mye.» Og så videre…

Blant de verste er de som åpenbart er misunnelig, sjalu, avundsjuk. De vil kanskje ikke si så mye om løpingen din. De vil kanskje unngå temaet, og snakke om andre ting. De vil påfallende nok ikke engang nevne at du nettopp har deltatt i et løp, for eksempel. Denne gruppen er ikke verdt å bruke så mye energi på. De har det mye verre enn deg. Inni seg sliter de nok med dårlig samvittighet for at de ikke har trent, at de ikke har trent nok osv. Det beste er å kvitre i vei om løpinga til de som er interessert, og skifte tema når du merker at det er passe. (En utfordring, vi løpere kan snakke om temaet i dagevis… Men med litt sosial kompetanse klarer vi å snakke om andre ting. Sånn innimellom.)

Men de aller verste er de som er misunnelig OG sier det høyt: «Det er ikke sunt å løpe så mye, vet du. Jeg tror det er mye bedre å trene færre dager i uken. Løping gir skader og er for tøft for hjertet. Du burde ikke gjøre det. Jeg hørte faktisk om en som døde under et løp! Det skjer ganske ofte, altså!»

De siste kommentarene der har jeg heldigvis ikke fått servert selv. Men jeg vet andre har hørt utsagn som dette og lignende.

Misunnelse eller jantelov om du vil står nok ganske sterkt her i landet. Kan vi ikke prøve og glede oss over at andre gjør det de liker – så kan du gjøre det DU liker? Og ville du egentlig vært blant oss som liker løping, så er det bare å kaste seg med på en tur – istedet for å disse de som faktisk snører på seg løpeskoene og stikker ut i allslags vær.

Berre gjer da! Som Mykje Meir-Yngvar sier.  Eller bare la være og spre negativitet. Vi får det mye bedre inni oss når vi heller støtter og hjelper hverandre.

Jeg har valgt å gi blanke i all misunnelse og negative kommentarer, og bare løpe videre! Det er mitt nyttårsforsett. La det prelle av!

Har du opplevd at treningen eller løpingen din har skapt negative reaksjoner? Del gjerne i kommentarfeltet 🙂

Klem fra Lise

FullSizeRender (20)

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s