Maraton på nysnø

 

IMG_8101

Å løpe på nysnø mens vind og snø pisker deg i fjeset, det er ikke drømmescenarioet når du skal løpe godt og vel fire mil.

Men det gikk på et vis.

Tredje juledag var det klart for årets utgave av Ribbemaraton. Det er Löplabbet i Sandvika og Ski som arrangerer maratonløp mellom de to butikkene. Og hvert år løper Geir Frykholm, butikksjefen i Sandvika, sammen med baktroppen.

Jeg deltok for tredje året på rad, og benyttet meg av tidligstart kl. 09. Da fikk jeg slått av en prat med alle som løp forbi – og fikk mange kalde, gode klemmer 😉

Vi var en god gjeng som tok en tjuvstart, men feltet ble løst opp litt før vi kom til Oslo sentrum. Min gode løpevenninne Monique og jeg løp sammen. Endelig fikk vi til den langturen vi har snakket om i hele høst 🙂

Snøen gjorde det tungt å løpe, jeg kjente at det brant i baken – her fikk musklene kjørt seg. Men praten gikk lett og vi kjenner hverandre godt så vi fant en fin flyt. På toppen av Ekebergbakken møtte vi første drikkestasjon. Cola smakte himmelsk, og en bollebit gled lett ned.

Allerede mot toppen av bakken ble vi forbiløpt av førstemann. Vi gikk opp hele bakken, det er greit å ikke stivne totalt i beina etter makspuls før man er kommet halvveis (gammelt jungeltriks).

Dopause og en kjapp kaffekopp på bensinstasjonen på Kastellet, og vi er igang igjen. Mange løper forbi utenfor bensinstasjonen, og mannen bak kassa er bekymret for at seieren nå glipper for oss 😉 Men vi beroliger ham med at det er ingen fare, i dette løpet får alle premie.

For når man kom frem til Ski fikk man i år en rød lue med løpets navn – og en gris – trykket på. Nais! Og det er bare 171 personer som eier en slik eksklusiv lue. (171 av 176 fullførte i år.)

Monique og jeg holdt sammen hele veien, gikk i bakkene – og litt innmellom når vi følte for det. Monique slet noe med kramper, og da hun etterhvert kjente at krampa tok i fire forskjellige steder gjaldt det å tenke glade tanker og skravle om noe annet 😉

Og det er jo mye lettere å få beina til å gå uten å kjenne for mye på vondtene når man er to – eller flere.

Og det er det fine med dette løpet. Nesten alle løper i par eller i grupper. Löplabbets ribbemaraton er sosialt og inkluderende. Været kan være så ymse, som i år med snøkov og i fjor med 15 minusgrader. Men løpegleden du deler med de andre som er med er unik.

Ribbemaraton er blitt en fast juletradisjon. Jeg har allerede plottet inn datoen for kalenderen for 2016. Ikke det at det er noen fare for å glemme at 3. juledag er løpsdag. Men likevel…

Blir du med til neste år?

IMG_8125
Elisabeth, Anita og Line – og meg – rekker litt posering før avgang 🙂
IMG_8099
Endelig fremme! Nå skal det bli digg å få på seg tørre klær!
IMG_8094
Nu kjør vi! Ved godt mot rett før start.
Reklame

4 kommentarer om “Maraton på nysnø

 1. Heisann! Har akkurat oppdaget denne bloggen, derfor litt sen kommentar til dette innlegget.
  Har løpt et par halvmaraton, men maraton er skremmende. Dette maratonet virker likevel som et lavterskel-maraton. Stemmer det? Er det mulig å finne ut noe sted hvor lang tid de brukte, de som kom sist? Må se om det er noenlunde oppnåelig 😉

  Liker

  1. Hei du! Så hyggelig at du fant bloggen min 🙂 Ribbemaraton er et veldig fint maraton å debutere i. Løper du bakerst med Geir løpsarrangør tar det den tiden det tar. Ikke noe stress. Jeg vet det har tatt opp mot 6 1/2 time. Det er mye gåing og pauser. Det er rolig langtur som er mantraet. Meld deg på, det er et superhyggelig løp! Da jeg var med for første gang i 2013 hadde jeg kun løpt halvmaraton tidligere, og jeg var en ganske fersk løper. Lykke til!

   Liker

   1. Tusen takk for svar. Må innrømme at etter mitt siste halvmaraton kunne jeg ikke forestille meg å fortsette en eneste kilometer, men med litt gåing og pauser burde det være fullt mulig 🙂 Kanskje vi sees.

    Liker

   2. Hyggelig 🙂 Følg Facebook-siden til Løplabbet Sandvika så får du med deg påmeldingen. Det er ikke så mange plasser. Men det er jo ennå lenge til 😉

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s