Treningsprogram for julen – del 2

Hva? Har du bare slappet av i julen, sovet lenge og gomlet marsipan? Da et det på tide å hive seg på Maratonmammas treningsprogram for julen. Opp og hopp!

Det er deilig å få skviset inn trening i julen. Selv om du jobber eller har fri er det godt å komme seg ut og få blodpumpa litt igang. Du får overskudd og frisk luft.

Hvis du nå har fulgt programmet som beskrevet i forrige blogginnlegg «Treningsprogram for julen – del 1» så skal du nå ha fått unnagjort tre løpeturer, en styrkeøkt og en gåtur i marka. Så nå er det bare å jobbe på videre. Har du derimot ikke fått beveget deg en meter, så sett igang!

Andre juledag: Styrkeprogrammet hentes frem igjen. Øvelsene kan også tas ute i hagen. Da får du frisk luft på kjøpet.

27. desember: Ut og løp! Varier gjerne med å løpe en trapp, en bakke osv.

Mandag 28. desember: For de av dere som løp i går: Hviledag. Men gå gjerne en tur. For de av dere som IKKE løp i går: Ta en løpetur  i dag! Lengden på turen er ikke så nøye, men prøv å være ute i minst en halvtime.

29. desember: Styrketid! Du kan kjøre eksempelvis 5 øvelser i 30 sekunder med pause i 10 sekunder, ta runden 4 ganger. Har du vært med fra starten av juleferien så bytter du nå ut noen av øvelsene, eventuelt øker med flere øvelser – variasjon er viktig. Øvelser du kan ta er feks: Utfall, knebøy, burpees, pushups og planken.

30. desember: Gå en lang tur i marka eller langs veiene der du bor. Gå raskt slik at du blir varm, men ta deg tid til å nyte omgivelsene.

31. desember: Les det som står om julaften i forrige blogginnlegg! (Med andre ord: Løpetur!!)

Første januar: Hviledag. MEN: Skulle du har lyst til å føle deg ekstra awesome tar du en liten løpetur også i dag. Jeg kan garantere at du ikke møter så mange andre løpere – og du føler deg ekstra råtass av at du kom deg ut i dag mens alle de andre sover… Råtass-effekten er best tidlig på dagen, men det betyr kanskje at du må roe ned på sjampisen kvelden før 😉

2. januar: Styrketrening – du går det nye året sterkt i møte. Øvelsene kan tas inne på stuegulvet, men flytter du deg ut i hagen får du frisk luft med på kjøpet. Få med deg svigermor og tante Tutta og sett igang.

3. januar: Årets første løpetur! (Hvis du ikke var en av råtassene som var ute 1. januar, da…) Nå har du begynt et nytt og bedre liv! 😉

Mandag 4. januar: De fleste starter jobb igjen. Og det er ingen grunn til å stoppe treningen. Nå er du jo så godt igang!

God jul! (Og lykke til!)

Post gjerne en kommentar om hvordan du trener i juleferien 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s