Treningsprogram for julen – del 1

Trodde du juleferie betyr å ligge på sofaen og gomle marsipan og drikke gløgg? Tro om igjen! Her er Maratonmammas treningsprogram for julen. Opp og hopp!

For mange starter juleferien 18. desember. Det er fredag, du har logget deg av jobb-PC-en og kan ta flere dager fri. Eller du skal jobbe i romjulen.

Uansett, du klarer å skvise inn litt trening i løpet av juleferien. Og med mitt treningsprogram har du ingen grunn til å la være 😉

Fredag 18.des: Sleng deg i sofaen og pust rolig. Lukk øynene. Er du småbarnsmor eller -far tar det nok kun noen sekunder før du blir avbrutt, men alle monner drar 😉 Budskapet er: Slapp av med god samvittighet denne kvelden, nyt at det er helg og fridager i sikte. Men: Begynn å planlegg morgendagens økt! Legg frem treningstøyet, se for deg hva du skal gjøre osv. Sett vekkerklokken på.

Lørdag 19. desember: Stå opp tidligere enn du pleier på en lørdag (hey, søvnforskere anbefaler å stå opp til samme tid hver dag – også i helgene, så du risikerer kun å opprettholde godt søvnmønster 😉 …) feks kl. 7. Spis en lett frokost, kle deg etter været og ta en rolig joggetur på 5-10 km, avhengig av (dags)form og tilgjengelig tid.

Har du lyst til å trene sammen med andre blir du med på Tren For Livets drop-in lørdagstrening i Frognerparken.

Søndag 20. desember: Hviledag 🙂 (I den grad man kan hvile når det er fjerde søndag i advent, søndagsåpne butikker, og 35 julekort og gaven til tante Tutta fortsatt ikke er levert.)

Mandag 21. desember: Skal du på jobb kan du skvise inn trening før jobb, eventuelt løpe til jobb. Er det for langt kan du løpe til buss/T-bane, kun fantasien setter grenser. Du kan også løpe hjem. Er det for langt så ta bussen eller banen et stykke og løp resten. Folk blir dødsimponert dersom du stiller i fullt treningstøy kun tre dager før julaften 😉 (Har hun virkelig tid til å løpe nå? Det er jo så mye å gjøre!) Blir løping/sykling til eller fra jobb helt umulig å få til? Da gjør du heller dette når du kommer hjem: Styrketrening på stuegulvet. Eksempelvis: Knebøy, utfall, pushups, planke, sideplanke, tåhev (i trapp), dips (fra en stol eller sofa), burpees, froskehopp, osv. Sett sammen feks 5 øvelser som du kjører i 30 sekunder med pause 10 sekunder. Så gjentar du runden  4 ganger. Det tar ca 20 minutter. Etterpå kan du gjerne tøye litt.

Tirsdag 22. desember: Dersom du løp i går, ta styrketrening i dag. Dersom du trente styrke i dag, prøv å få til en løpetur  i dag.

Onsdag 23. desember: Hviledag. Nå lader vi opp til julaften 🙂

Julaften: Finnes det noe bedre enn å ta en løpetur på selveste julaften? Du får en kanonstart på dagen som er så laaaaaaaaaaang og så full av MAT og kos. Har du fått en dose med fysisk aktivitet og frisk luft før alt starter har du litt mer energi til å takle brent svor og kranglete svigermor 😉

Første juledag: Hviledag. Men prøv å kom deg ut på en gåtur (ja, du må ta av pysjen først…). Går du raskt, og gjerne i terrenget – er det faktisk god trening.

Nyt juleferien og følg med, følg med! Snart kommer del 2 av julens glade treningsprogram 🙂

Post gjerne en kommentar om hvordan juleferien er på treningsfronten!

God jul!

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s