Finn en løpevenn

Jeg hører det igjen og igjen fra «løpeelevene» mine: I kveld hadde jeg aldri i livet kommet meg ut hadde det ikke vært for at jeg hadde en avtale med løpegruppa.

Har du meldt deg på et kurs, som min løpegruppe lavterskel, så har du noe som pusher deg ut døra.

Spesielt nå når det er mørkt og kaldt, og innimellom guffent, er det vanskelig  å snøre på seg løpeskoene og trø over den berømte dørstokkmila.

Da hjelper det utrolig godt at du vet at det er andre som synes det er minst like tungt som deg.

Det hjelper på når du kan skravle litt før og etter økta. Og spesielt intervaller er ikke enkle å ta alene, det vet jeg en del om 😉

Så avtal med en venn at dere skal løpe en kveld i uka, for eksempel. Jeg anbefaler å ikke gå for hardt ut. Blir man for ambisiøs faller prosjektet i grus. Det må være gjennomførbart. Så får dere heller øke på etterhvert. Det er en bra strategi med tanke på belastning på beina også.

Møt hverandre på halvveien

Har du en løpevenn som bor et stykke unna kan dere løpe til et sted som er cirka midt mellom dere, ta en runde sammen, og så løpe hver til deres. Da får dere flere kilometer enn om dere løper alene. Iallefall er det min erfaring. Tiden og kilometerne flyr raskere i godt selskap.

For småbarnsforeldre er det vanskelig å få skviset inn trening, men det er lettere å komme seg ut på kveldene etter at barna har lagt seg, eller tidlig en lørdags morgen, dersom du har en avtale.

En (løpe)venn er en fremmed du ennå ikke kjenner

Har du ikke en løpevenn? Fortvil ikke! Du kan søke etter løpevenner på nettet, på Facebook finnes det blant annet en gruppe som heter Løpeprat, og en som heter Løp og trening. Her kan du avtale løpeturer med andre som er på samme nivå.

Du kan også prøve å omvende en venn du allerede har til å bli en løpevenn 😉

Ikke lett, men vi har alle begynt ett sted 😉

PS! Bor du i Oslo/Bærum eller omegn kan du bli med på min løpegruppe lavterskel i Tren For Livet torsdager på Jar i Bærum. Nye kurs starter 7. januar, så det er bare å hive seg med! Send meg en mail på liselysfjord@gmail.com for mer info og påmelding. Vi er en fin gjeng, og du er hjertelig velkommen!

IMG_4853
To blide løpevenner: @ptmonica og jeg etter KK-mila

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s