Jadda, det ble medalje!

Jeg løp min dårligste 10-kilometer siden debuten som løpsdeltaker i Sentrumsløpet i 2013. Sånn tidsmessig, altså. Men who cares?

IMG_6038
I did it! Again!

Tid er bare et tall, og ei mil er ei mil. Uansett. En som sto og heiet på alle løperne denne dagen et sted utenfor Hønefoss sa det så fint: «Husk dere er alle vinnere! Så smil!» Og det er så sant! Vi er friske og spreke nok til å stille til start og vi løper fordi vi har valgt det selv. Så smil og vær glad.

En alvorlig hendelse denne lørdagen gjorde også at vi alle fikk en vekker der vi løp. En ung mann falt om etter to kilometer, og fikk førstehjelp fra årvåkne medløpere. Jeg ble helt satt ut av å se hjertekompresjon utført rett ved meg, og alle løperne ble sterkt berørt av denne hendelsen. Det ble vanskelig å fokusere på løpet, jeg ble så opprørt og ville bare hjelpe til og snakke med noen. Men de fleste rundt meg hadde hodetelefoner på, og mannen fikk allerede hjelp av flere personer, så jeg fulgte oppfordringen om å løpe videre. Vi hørte senere at det hadde gått bra med den unge mannen, gudskjelov.

Vi løper fordi vi kan og fordi vi vil. Hvem bryr seg om hvor lang tid du bruker fra start til mål? Åkejda, så bryr jeg meg. Litt. Det er gøy å slå egne rekorder og perse. Absolutt. Men jeg kjenner at den dagen jeg blir sur og deprimert fordi jeg løper inn på to minutter dårligere tid enn i fjor, da har jeg mistet noe av gleden ved å løpe. Og løpegleden, folkens, den må vi ta vare på! Den er selve drivkraften!

Vi har jo alle forskjellige mål med treningen og løpingen. Men min oppfatning er at den dagen målet blir å oppleve løpeglede og mestringsfølelse, se DA har du et mål som kan oppnås jevnt og trutt og motivere til allslags sprell. Da har du skjønt poenget.

Jaget etter stadig bedre tider blir demotiverende dersom du stadig mislykkes.

IMG_6089
Innbitt kjemping i pulsbakken rett før målgang i 2013.

En klok mann og erfaren løper skrev om dette i dag, og jeg ble inspirert: http://www.kondis.no/du-skal-vaere-stolt-over-aa-ha-fullfoert.5807604-321951.html

Så tilbake til Hytteplanmila. Det er et flott arrangement som for mange fungerer som en sesongavslutning. I år var det tredje gang jeg var med. Og for hvert år møter jeg stadig flere kjente. Eller løpefamilien blir stadig større, kan du også si 😉 Det er gode tilbud fra G-Sport (shopping, oh yeah!), deilige Narumboller i lange baner (her blir det visstnok aldri tomt!), og supergod stemning. I tillegg er løpet et av de rimeligste, og er du tidlig ute får du både T-skjorte, vanter, sokker – OG MEDALJE! What a bargain!

IMG_6026
Møtte to kjente damer: Tone og Jeanette. Så etterpå at vi alle tre hadde like buffer fra http://www.lopeskjort.no 😉 Artig!
IMG_6021
Glitterskjørt i 2014. Løpeglede!
IMG_6085
To gode løpevenninner etter målgang i fjor.
IMG_6037
Jeg er stolt medlem av Romerike Ultraløperklubb. Og hanskene matchet trøya! Kult!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s