Over stokk og stein

Jeg har lenge tenkt at det er mer gøy å løpe i marka enn på asfalt. Det er mer utfordrende, mer variert – og mer å se på.

Men det er ikke hver gang jeg finner flyten som jeg gjorde på lørdag. Og det er så sykt gøy! Runners high big time!

IMG_5925

Lørdag deltok jeg på Ivar Formoes Minneløp i Oslo. Jeg var så heldig å vinne startnummer gjennom en Facebook-konkurranse arrangøren kjørte i samarbeid med Godt Brød. Hadde lyst til å delta (det var derfor jeg svarte på konkurransen, hehe), men hadde egentlig ikke tid. Prøver fortsatt å kutte ned på antall løp, men det prosjektet går rimelig dårlig, kan man si… 😉

For to år siden var jeg og 12-åringen med, og jeg syntes det var et flott arrangement. Løypa er tøff, men gøy å løpe mye nedover mot slutten. De hadde mange uttrekkspremier og alle barna som deltok fikk medalje og masse oppmerksomhet. Barna ble plassert oppå pallen og rundt og fotografert, stas!

Løypa går fra Klubbhuset til Lyn som ligger rett før Sognsvann. Vi løper mot Bånntjern, opp til Vettakollen, over Fuglemyra og til Måneskinnsløypa, vestsiden – og så tilbake til Lyns klubbhus.

For å sitere løpets nettside: «17 og 9 km er forholdsvis harde løyper på sti og noe skogsbilvei. Det er en del harde motbakker. En må regne med å bli våt, møkkete og sliten.»

Og jeg ble våt og møkkete. Noe av det jeg har lært meg i forhold til terrengløping er at det er ingen vits i å løpe rundt gjørma. Det er bare å plumpe uti. Det er mye morsommere! 😉

IMG_5924
Neste år må jeg få mer gjørme på den venstre sokken, ser jeg 😉
9km
Bratt oppover mot Vettakollen, så flater det ut – og nedover til slutt er digg.

Den første biten av løpet går litt tungt. Det er jevn stigning opp mot Vettakollen, og den siste biten er bratt og ikke løpbar, spør du meg. Men de sprekeste kan vinne spurtpris på de siste 200 meterne til toppen. Jeg har mer enn nok med å GÅ. Men jeg tar innpå to unge damer som er et godt stykke foran meg når bakken starter.

Så ser jeg ryggen på en mann der fremme, og plukker ham også. Og ei dame til. Og dermed er jeg igang. Det går mer nedover nå, men det er store røtter og greiner, store steiner og gjørme. Jeg suser avgårde, tøff i trynet etter å ha passert fire stykker. Og de klarer ikke ta meg igjen. Ha!

Drikkestasjonen er cirka halvveis i løypa. Det vil si, det husker jeg fra to år tilbake. Denne gangen ser jeg ikke på klokka. Jeg bare fosser videre. Bryr meg ikke om hvor langt det er igjen, tenker at jeg har jo ikke løpt så lenge, jeg har jo akkurat kommet skikkelig igang 😉

Jeg løper forbi tre stykker til på stiene inni skogen. Og så kommer grusveien. Da går det fort. Den siste kilometeren er på flatmark, og det var tungt å ikke lengre få hjelp av tyngdekraften 😉 Jeg husket at det var en liten bratt oppoverbakke rett før mål, og den var like tung i år som sist. Så etterpå at det var her jeg hadde høyeste puls på løpeturen.

Da vi kom i mål fikk vi en stoffpose med noen godbiter i, og gode heveteboller fra Godt Brød. Kaffe kunne vært gratis som på Hytteplanmila, mest fordi det er litt pes å grave frem kortet. Men det er bagateller.

Jeg har ikke mye å utsette på arrangementet. Det eneste må være at en funksjonær valgte å vaske doen 30 minutter før start på 17 km og 9 km. Jeg sto i kø i 20 minutter! Først vasket han den ene doen og forviste køen til en annen do – så kommer han dit for å vaske doen! Det var ikke den beste oppladningen!

Men who cares. Jeg er ikke ute etter pallplass. Lørdagens løp var et av de morsomste jeg har løpt på lenge. Mye av grunnen er at jeg fant flyten, følte at jeg fløy – og følte meg som råtass. Lever lenge på det!

Tiden ble 1.13 på 9,24 km (ifølge min klokke), over 400 høydemeter – og over 4 minutter bedre enn tiden i 2013.

Og det var GØY!! Dette løpet må jeg legge inn i løpskalenderen, anbefaler at du gjør det samme! Det er plass til flere i dokøen 😉

IMG_5927
9 km til Rosasløyfe-aksjonen 🙂
IMG_5915
Mye folk og røre utenfor Lyns klubbhus. Men her er plass til flere 🙂
IMG_5923
Det ble ikke pallplass, men jeg forbedret tiden fra sist (2013) med over 4 minutter. Ikke så verst på en såpass kort distanse…
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s