Råd og tips før KK-mila

Bobler ved målgang, jubel i løypa og velfylte goodiebager. Lørdag er det igjen klart for KK-mila!

IMG_4770
Fornøyde damer etter fjorårets løp: Anita Øy (@kondisjenta) og meg. Anita løper terrengløpet Telemarks Tøffaste i år 🙂

Forberedelsene er igang, og her får du noen tips du kan bruke dersom du skal være med på dette løpet. Eller et annet 😉

Aller først: Antrekk! Jenteløp krever ekstra jentete løpeantrekk (spør du meg), så jeg har funnet frem to-tre forskjellige antrekk. Vanskelig å velge!

I fjor løp jeg 10 km med svart tutu-skjørt med påsydde perler. I år blir det 5 km med løpeskjørt. Det står mellom et fargerikt, et lilla – og et glitterskjørt i sølv. Kan jo ikke ha samme antrekk to år på rad 😉

Ei uke etter KK-mila løper jeg halvmaraton, derfor valgte jeg den korteste distansen denne gangen. Det kan bli gøy å se om det er mulig å perse – selv om jeg nok tviler på det nå. Har en forkjølelse som ikke riktig vil slippe taket.

Uansett er KK-mila et løp mest for gøy. Det er god stemning både før, under og etter løpet. Det er veldig gøy med stands og shopping før løpet, og det er stemningsfullt med et Bislet fylt av fnisete og forventningsfulle damer.

I morgen stiller vi et Tren For Livet-lag på KK-mila, med sosialt samvær før og etter løpet. Flere fra min lavterskel løpegruppe er med, og de fleste løper 10 km. Det er jo superbra! Jeg gleder meg!

Jeg har bare løpt dette løpet en gang før (traseen var uansett ny i fjor), men jeg har jo litt erfaring i å delta i løp. Så jeg må komme med noen gode råd denne gangen også:

  1. Møt opp i god tid før løpet starter. Du skal ha tid til å levere bag til oppbevaring, tisse minst en gang (det er garantert dokø!!) og kanskje varme opp litt. Halvannen time før er en grei hovedregel.
  2. Ikke drikk for mye før start. Jfr. dokø i pkt. 1. Er det veldig varmt drikk litt, men ikke så mye den siste halvtimen før start.
  3. Spis en god frokost, og siden starten er litt utpå dagen rekker du lunsj også. Spis noe du vet funker for deg, ikke prøv noe nytt og fancy. Spis siste måltid to timer før start, men ta gjerne noe helt lett, feks en banan en halvtime før startkuddet går.
  4. Skal du løpe 10 km: Varm lett opp. Styr unna for mye hopp og sprett på den felles aerobics-inspirerte oppvarmingen. Kjør heller ditt eget opplegg med dynamisk oppvarming, og så litt lett jogg og noen hopp – ca 20 min før start. Det er ingen vits i å brenne av kruttet på en time aerobic lenge før du skal løpe!
  5. Løper du 5 km: Gjør som i pkt.4, men varm opp litt mer. Flere dynamiske øvelser, rolig jogg, noen raske drag. Den korteste distansen er mer eksplosiv, varm opp for å unngå strekk og skader.
  6. Prøv å koble ut all ståheien rundt deg. Selv om du løper mest for gøy, prøv å konsentere deg, fokuser på løpet – og finn roen før start. Det er likevel lov å smile 😉
  7. Etter målgang: Er du veldig svett og varm (som meg), skift til en tørr trøye raskt så du ikke blir kald/syk. Dykk inn i goodiebagen og kooooos deg!

🙂

Et lite hjertesukk til slutt: Kunne ønske løypa på KK-mila var mer flat og lettløpt! Dette er et løp mange debuterer i, og som fersk løper er MESTRING superviktig! Da er det litt kjipt at løypa er ganske hard (altfor kupert). Men man kan velge å se positivt på det: Har du taklet denne løypa har du jo også vært ekstra råtass! (Den er ikke sååå ille, altså, bare ikke så flat som en del andre 10 km-løp…)

Lykke til i morgen, alle! Have fun and kick ass!

🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s