En mil hver tredje time

Hvem blir med og løper en mil hver tredje time? Jeg!!

Slik kunne samtalen gått mellom Pace On Earth og meg. Men jeg har bare klikket deltar på arrangementet «En Mil Var Tredje Timme», eller «Ultra Interval Challenge» som det nå heter.

Bak arrangementet står Ellen Westfeld og Johnny Hällneby, et ultraløpende par fra Sverige. Les mer om paret som utgjør Pace On Earth her http://www.paceonearth.se/

Arrangementet dukker opp hver tredje måned sånn cirka, og gir løpere som meg selv muligheten til å teste grensene. Og du kan gjøre det sammen med andre som er (minst like) sprø som deg selv 😉

Kort fortalt handler dette om å venne kroppen (og hodet) til å løpe langt. Hver tredje time løper du en mil. Og du starter ved midnatt.

IMG_3134
Alle som deltar er med i konkurransen om blant annet denne drikkevesten, signert av selveste løpeguru Scott Jurek 🙂

Første intervall blir altså kl. 00.00, andre kl. 03.00, tredje kl. 06.00 osv., helt til siste intervall (nummer 8) som starter kl. 21 neste dag.

Jeg har ikke planer om å løpe åtte intervaller. Jeg har vært med to ganger tidligere (i april i år og i oktober i fjor), og begge gangene løp jeg tre mil. Så denne gangen er målet fire eller fem.

Jeg må også tilpasse tidspunktene slik at intervallene passer inn i familielogistikken. Å løpe om natten er en utfordring når du helst bør være tilgjengelig for familien dagen etter. Jeg må jo sove på et eller annet tidspunkt. Og å subbe rundt gatelangs natterstid føles i overkant crazy – selv for meg 😉

Planen er derfor å tjuvstarte, og ta første intervall kl. 21, så ett ved midnatt – og så sove noen timer før jeg starter på igjen kl. 06. Så er målet å rekke ett eller to til før jeg gir meg for dagen 😉

Utfordring nummer to med ferien er at det er vanskelig å finne en flat og grei runde på ei mil. Det er nemlig smart å bruke kortest mulig tid på mila slik at du får hvilt max før neste intervall.

Utfordring nummer tre er at jeg må skvise en god del mer løpeutstyr i kofferten enn jeg normalt ville gjort. Og det går på bekostning av sommerkjoler og sandaler og slikt… En løpers liv er full av tøffe valg 😉

Det jeg digger mest med dette eventet, er at Pace On Earth er så inkluderende. Det er lov å være med selv om du løper kun ett intervall. Du kan ta intervallene utenom de fastsatte tidene, og du kan løpe kortere enn ei mil hver gang. Du kan også delta med andre aktiviteter, som sykling, yoga, svømming – alt tilpasses ditt nivå.

På nettet oppmuntrer vi hverandre, deler bilder og videoer. Johnny og Ellen gir tommel opp og fine kommentarer til alle som deltar. Det er veldig motiverende! Du føler et fellesskap med de andre deltakerne selv om de befinner seg helt andre steder. Tidligere har det vært mange svensker med, siden Ellen og Jonny er svenske. I år satser de internasjonalt, og vil nå ut til løpere over hele verden. Det blir spennende å se hvor mange som blir med.

Hvert intervall har et tema og en premie. Alle deler bilder og/eller videoer – og tekst. Og alle er med i kampen om å vinne. Flotte premier motiverer jo også til innsats. Den gjeveste prisen er en signert drikkesekk/vest – av selveste Scott Jurek. Jeg krysser fingre og tær!

Vil du være med på utfordringen? Bare søk opp arrangementet på Facebook. Nu kjør vi!

Reklame

En kommentar om “En mil hver tredje time

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s