Baktroppen på tur

IMG_0769
5/6 av Baktroppen på det mest snøfylte partiet: Fra venstre Anita, Monique, Christine, Line og meg. Tone Yvonne er fotograf.
IMG_0747
Her gjaldt det å konse så en ikke falt i elva 😉
IMG_0741
Snickers er bra å ha med i sekken på tur 🙂 På Sørkedalen Landhandel finner du det meste.
IMG_0696
Fornøyd med turen og selskapet 🙂
IMG_0740
Blid på tur 🙂
IMG_0683
Det viste seg helt umulig å få tatt et bilde med alle seks på – samtidig. Her er 4/6 av Baktroppen: Anita, Monique, Line og meg. Victory!
IMG_0686
Pizza og iskald brus smakte sykt digg etter turen. Og skravlingen fortsatte 😉

Vi kommer fra (forholdsvis) fjern og nær, og samles på Jar – det naturlige møtestedet. Vel, det er mest fordi mannen min har tilbudt seg å kjøre oss opp til Wyllerløypa i familiens sjuseter 😉

Vi er seks damer som alle er stolte medlemmer av Facebook-gruppa #Baktroppen. Sosiale skravleturer er gruppens formål. Og nå har vi lyst til å teste deler av EcoTrail Oslo-ruta. Noen av oss løp Holmenkollen-Jar uka før, men kuttet en sløyfe inn i Sørkedalen. Denne gangen har vi lyst til å utforske den delen vi droppet sist. Og vi hadde hørt rykter om god kaffe latte på Sørkedalen Landhandel.

To av oss skal løpe EcoTrail 45 km, en skal løpe 80 km, og en skal løpe 18 km. De andre to hadde nok gjerne løpt EcoTrail også, men har faste tradisjoner knyttet til Gøteborgsvarvet (halvmaraton).

Fotografering er en viktig del av turen, og allerede i bilen tas den første selfien – og så rett ut på facebook. Seff.

Vi kommer frem til bunnen av Wyllerløypa, får samlet troppene og setter avgårde innover Sørkedalen. Tone Yvonne har kart, og da melder de fleste andre seg ut. Naturlig refleks. Vi løper litt feil her og der, men stort sett følger vi traseen til EcoTrail. Vi støter på tre-fire andre som er i samme ærende, det vil si at de også tester ut løypa. Så gøy!

Jeg hadde hørt rykter om at det var et bratt parti inne i Sørkedalen, men hadde også hørt fra noen som avkreftet ryktet. Men alt er jo som kjent relativt. Også vurdering av stigningsgrader.

Det første partiet er rimelig flatt, og litt nedover. Når stigningen kommer skjønner du at dette er stigningen i Sørkedalen. Den er seig og lang, men faktisk ikke så bratt. Men det lønner seg å gå. Raskt. Det lander iallefall Baktroppen på er den beste løsningen.

Jeg har stive og tunge bein etter trappeløping to dager før. Men ujevnt underlag, litt myr og litt steiner gjør at beina får litt variasjon – og det letter litt. Tyngden kommer tilbake når det går mer nedover mot Lysakerelven igjen. Grei erfaring å gjøre seg.

Vi tar en liten rast på Sørkedalen Landhandel, men dropper kaffe latte siden størstedelen av turen gjenstår – og vi vil nødig ha den latten skvulpende i magen i timesvis 😉

Noen fotopauser blir det også underveis, men spesielt fra Østernvann og ned til Lysakerelven går det raskt nedover, og da går beina og skravla fort. Fra Fossum spres gruppa noe, og det er bare Anita, Tone Yvonne, Line og jeg som fortsetter helt til Jar. Der smaker det godt med iskald brus og pizza. Og en dusj 🙂

Vi snakker om løping og livet og EcoTrail og mat og banketten – for å nevne noe 😉 Det føles godt å ha løpt gjennom omtrent hele ruta. Nå gleder jeg meg sykt mye til EcoTrail! Vet jo det blir hardt og tøft, men det er en del av pakka.

Som ordtaket 6-åringen min har lært på skolen: Skal du være med på leken må du tåle steken 🙂

God tur på lørdag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s