Hårete nyttårsløfter, heiagjenger og Holmestrand Maraton

Etter ribbemaraton var det hvile og restitusjon. Og julemat. Og julekaker. Men 1. januar var maratonmammaen meg igang igjen. Jeg husker følelsen av å være Supermann slash Supermom der jeg løp gjennom mørke og islagte gater tidlig på formiddagen. Det var nesten ikke et menneske ute, og de jeg møtte så på meg med vantro blikk 😉 Snakk om å sette seg hårete nyttårsløfter!

Nå var det ikke løp igjen før til våren, hvordan holde motivasjonen oppe? Jeg oppdaget at sosiale medier fungerte ypperlig for å få og gi motivasjon. På Instagram, spesielt, fant jeg likesinnede som digget løping. Jeg innførte hashtaggen #januarjogg, #februarjogg osv for å pushe meg selv. Og jeg kommenterte og likte andres bilder. Plutselig hadde jeg en hel liten heiagjeng som drev meg fremover.

Instagram kan også brukes til å utfordre hverandre, og Edel Marie aka @edelirosa satte igang #marsplanken blant annet 🙂 Greit å ha noen man skal (prøve å) imponere 😉

Første løp i 2014 var Holmestrand Maraton 5. april. Jeg skulle løpe 10 km. Tok løpet på veien til familiebesøk. Hva er vel mer naturlig enn å stoppe innom og få med seg en medalje på veien, liksom?

Jeg løp i Ribbemaraton-skjorta fra 2013, det ga meg litt ekstra selvtillit. Selv om jeg måtte ha den utenpå løpejakka, og det så ørlite teit ut. Men det var så kaldt i Holmestrand denne dagen! Ifølge to damer jeg overhørte på den lokale matbutikken var det den kaldeste dagen, om ikke i manns minne, så iallefall det året! 😉

Men for et løp! Før jeg skulle starte heiet jeg på min Instagram-helt Thomas Stordalen – og fikk knipset et blinkskudd av ham som senere havnet i hans blogg på Runners World. Stas!

Og så perset jeg! I årets første løp! Oh la la, det var en happy chic som kjørte videre mot Telemark 🙂 00.59.17 – og jeg var ikke en av de forholdsvis mange som kastet opp etter målgang 😉

IMG_5966
Homestrand Maraton har en av de kuleste medaljene. Det blir nytt motiv i 2015!
IMG_5963
Juhu! Ny pers! Endelig under timen på mila!
IMG_5950
Et flott arrangement! Grønt er skjønt 🙂
IMG_5969
Etter løpet smakte det godt med reker og hvitvin i koselig familielag i Telemark:-)

Holmestrand Maraton er et løp som har alle distanser fra 5 km til maraton, og opplevelsen fristet veldig til gjentakelse. I 2015 er løpet lørdag 11.april. Meld deg på! Jeg er med! Må jo bare ha den ybIMG_5958erkule medaljen! Og kanskje blir det ny pers?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s