Min aller første løpehøst

Høsten 2013 ble en løpehøst. Min aller første. Vi snakker løp, vi snakker målrettet trening, vi snakker løpeglede på høyt nivå!

Sommerferie er ikke lenger å slappe av mest mulig, være mest mulig lat og bedagelig. Man skal jo lade batteriene før en travel høst! Men lades batteriene best i horisontal hvilestilling, eller i bevegelse?! Jeg kan skrive under på at bevegelse gir energi. Det krever energi å komme igang, javel, men du får dobbelt igjen. Overskudd, velvære – og det som på engelsk så herlig kalles smugness. Du blir rett og slett høy på deg selv. Og det trenger vi mer av!

Så i fjor sommer løp jeg til middagsselskaper, skviset inn morrajoggings før dagens program startet. Og fikk lagt inn så mange fjellturer og gåturer jeg klarte. September er her jo snart! (Gulp) Tanken på å løpe halvmaraton gjorde meg både småkvalm og litt svimmel. Jeg trøstet meg med at St.HansGaloppens 14,5 km i kupert terreng var nesten det samme som 21,097,5 på forholdsvis flat asfalt.

Jeg tror ikke jeg sov særlig mye de tre siste nettene før Oslo Maraton. Var så spent, nervøs og usikker på hvordan dette skulle gå. Jeg pakket bagen, og det slo meg: Dette er ikke helt ulikt å pakke til opphold på fødeavdelingen. Du vet ikke helt hva som venter deg, du bare vet det vil gjøre vondt, du vil få belønning etterpå – og du glemmer raskt smerten.

Oslo Maraton 21. september 2013. Stemningen i byen er magisk. Det myldrer av folk, det er speaker og tv-skjermer som formidler maratonløpernes prestajoner. Jeg tenker at maraton er iallefall altfor langt for meg! (lite visste jeg da…) Møter Monique, vi får levert bagene, stilt oss i dokø, varmet opp litt. Så er det bare å stille seg i sin pulje. Jeg spør noen om å ta et bilde. Legger det ut på Facebook med tittelen «Nå braker det løs».

Startskuddet går og jeg løper. Og løper. På mobilen er jeg pålogget appen Endomondo som varsler tiden etter hver tilbakelagt kilometer. De to første går for raskt! Klassisk nybegynnerfeil… Men jeg løper i det tempoet fom føles greit, og det holder helt inn. Jeg går kun mens jeg drikker ved drikkestasjonene. Og jeg er ikke stiv i beina før de to siste kilometerne. Men da er jeg stiv og tung og vil bare i mål.

Og endelig er målstreken der! Den følelsen jeg hadde da jeg kom i mål og fikk medaljen rundt halsen, det er en følelse jeg tar frem og kjenner på når motivasjonen svikter. Det var så sykt digg! Etter løpet er vi fem damer som møtes for å spise og drikke godt. Og Astri, min gode løpevenn fra St.HansGaloppen, møter meg i byen for å spandere et glass sjampis! Så koselig! I dagene etter løpet bevilger jeg meg både spa og fotpleie – dette var høstens store mål og må feires og belønnes i fullt monn!

Jeg løper jevnlig flere dager i uken, enten alene eller sammen med Monique. Jeg tar gjerne en tur på 15 km, eller en på 17,5. Nå føles det som alt under 5-6 km er for kort… Senere på høsten løper Håkon (da 10) og jeg Ivar Formoes Minneløp (9 km), jeg deltar på trappetrening i Holmenkollen, og sesongavslutning (trodde jeg) var Hytteplanmila i oktober.

I løpet av høsten er det et løp som stadig dukker opp i samtalene mellom Monique og meg. Ribbemaraton. Langtur fra Sandvika til Ski. Hun mener vi bør melde oss på. Jeg mener hun er gal!

IMG_2365
Dette går så bra, så! Spent debutant på halvmaraton…
IMG_2371
Svett, blid og fornøyd halvmaratonmamma 🙂
IMG_2348
Ble helt frelst og fascinert på foredrag med ultraløper Rune Larsson (loplarsson.se) i regi av sponsoren DanskeBank. Jeg hentet frem et par gullkorn fra ham som fungerte som mantra under løpet.
IMG_2408
Velfortjent pleie etter at målet var nådd. Viktig med riktig motivasjon! Min var spa, fotpleie og frisør 🙂

IMG_2375

Om vi gjorde det? Det får du vite i neste episode, dvs neste blogginnlegg 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s