Kråkestemme og halsvondt

Hele våren og sommeren gikk det greit. Og høsten – overraskende nok. Jeg har klart å holde meg frisk. Motivert av deltakelse i løp har jeg slått bassiluskene tilbake når de har sneket seg innpå. Jeg kan ikke bli syk nå, har jeg tenkt – det er jo løp til helgen!

Men så, siste løp i «sesongen» (må slenge på hermetegn, jeg er jo ikke helt toppidrettsutøver, heller) var Hytteplanmila 18. oktober. Jeg markerte sesongavslutningen med å iføre meg glitterskjørt og spesialdesignet topp fra Jar Bootcamp. Halvannen uke etterpå kjenner jeg det murrer litt i kroppen og en klump har lagt seg til i halsen.

Så en dag våkner jeg med sår hals og kråkestemme! Det vil si, det lille jeg har igjen av stemme høres ut som kråkekreking. Ikke langt unna, i alle fall. Det er stygt og slitsomt å høre på. Jeg prøver å holde munnen mest mulig lukket.

Ikke lett når man er en over gjennomsnittet taletrengt person. Skravlesjuk som det også kan kalles. Jeg slår meg til ro med at hesheten nok skyldes gårsdagens flere timer intense skravlestund over vinglasset med ei venninne jeg ikke har møtt på flere måneder. Fra å være trebarnsmor som må smette inn et og annet ord innimellom, i en prateglad familie på fem, hadde jeg nå mulighet til enetale på flere minutter om gangen (for å overdrive litt).

Mandag denne uken hadde jeg planlagt rolig løpetur før frokost, det skulle bli ei god økt under hashtaggen mandagsmila. Men halsen satte en stopper for det. Og en skal lytte til kroppen. Jeg var utrolig fristet til å droppe lyttingen. Spesielt etter at jeg fulgte med på min gode løpevenninnes fantastiske gjennomføring av New York Marathon på søndag var jeg så yberklar som det går an – til å løpe.

Men det ble ikke løping mandag. Og det ble ikke løping tirsdag. Heller ikke i dag. I morgen… Kaldt og rått ute, så satser trolig på innendørsaktivitet. Men trene, det må jeg! Når hvileperioden nærmer seg ei uke er det krise! Skikkelig krise! Kråka må ha armslag!

Blid og glitrende på Hytteplanmila 2014.
Blid og glitrende på Hytteplanmila 2014.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s